Vereniging Dorkwerd en Omstreken

Info avond 14 mei 2008

De bruggenstudie is klaar. De 6 plannen voor het vervangen van de bruggen bij Aduard en Dorkwerd zijn beoordeeld. Het besluit over het autoverkeer door ons gebied gaat nu snel vallen. De verschillen zijn groot: in het ene plan 4500 auto's minder per dag door de Reitdiepwijk en Dorkwerd, in het ander plan juist meer auto's!

oproep aan alle bewoners:

kom 14 mei 20.00 uur naar

het nieuwe centrum voor sportstudies Zernikeplein 17

Laatste kans. Laat u horen

vóór de politiek haar keuze maakt

  

Beste medebewoners in Reitdiep, Dorkwerd en omgeving,

We krijgen de kans om met wethouder Karin Dekker over het verkeer in ons gebied te spreken.

Op 12 juni kiest zij samen met gedeputeerde Bleker van de provincie en met de burgemeesters van Zuidhorn en Winsum wat het beste plan is voor de vervanging van de bruggen bij Aduard en Dorkwerd. En die bruggen bepalen of we jarenlang files in de wijk mogen verwachten.

De Bewonersvereniging Reitdiepwijk en de Vereniging Dorkwerd en Omgeving nodigen u uit voor deze avond. Het is uw en onze laatste kans om vóór de politieke kaarten zijn geschud over de bruggenstudie te horen en vragen te stellen. Uw bewonersvereniging Reitdiepwijk en de Vereniging Dorkwerd en Omgeving nemen samen met mensen uit Aduard deel aan de burgerinitiatiefgroep "Het Beter Bruggenplan", oftewel: plan D in het onderzoek. Plan D gaat uit van een fietsbrug bij Dorkwerd en Aduard en al het autoverkeer over een vaste brug precies tussen Dorkwerd en Aduard: over een rondweg langs het Aduarderdiep.

 

De wensen uit de Reitdiepwijk en Dorkwerd kosten geld. In 2004 ging de provincie nog voor de goedkoopste oplossing: nieuwe autobruggen bij Dorkwerd en Aduard. Wij zeggen hier: goedkoop is duurkoop. Verkeer en files dreigen het leefklimaat van de Reitdiepwijk, Dorkwerd en Aduard te verzieken. De provincie moet om. Uw aller komst op 14 mei is daarom van belang.

  • Wilt u een rustige Hoogeweg waar de verkeersdruk evenals op de Uilkensweg met 4500 autobewegingen per dag afneemt? Wilt u straks niet weer doorgaand verkeer via het Poortje en de Hoogeweg over de brug bij Dorkwerd? En wilt u rustig buiten kunt zitten in de tuin zonder dat de verkeersoverlast juist toe gaat neemt, wanneer in 2009 de Noord-Zuidroute tussen de A7 de ovonde bij de Reitdiephaven open gaat?
  • Wilt u dat de gemeente Groningen haar belofte om de Dorkwerderbrug te vervangen door een fietsbrug waar maakt?
  • Wilt u dat kinderen veilig op de fiets naar school kunnen? Vindt u dat de kinderen veilig de Groene enclave die in 2009 wordt aangelegd moeten kunnen bereiken om daar te kunnen spelen?
  • Moet het mogelijk blijven, op de fiets, op skeelers of wandelend het mooie Reitdiepdal in via Dorkwerd en de fietsbrug over het van Starkenborghkanaal, zonder dat voortrazende auto's de pret en de veiligheid bederven ?

Programma:

Om 19.45 uur vertrekken de mensen die gezamenlijk willen fietsen naar Zernickeplein 17 vanaf de kruising Hoogeweg - Uilkensweg en daarvoor om 19.30 vanuit Dorkwerd. De avond eindigt 22:00.

Rondleiding vooraf door het nieuwe gebouw voor sportstudies:

Vooraf om 19.00 is een rondleiding door het nieuwe gebouw voor sportstudies mogelijk Wilt u bij deze rondleiding zijn, dan is tijdige opgave nodig op rondleiding14mei@netwizard.nl.

Meer info op: http://www.aduard.dorkwerd.nl/ (en laat daar ook uw voorkeur voor alternatief D zien!)

Namens de besturen van de bewonersvereniging Reitdiep en vereniging Dorkwerd en omgeving,

 

Reinoud Bon, Gerard Potjer en Gert-Jan Verheij

colofon